Handelsmissie marktverkenning en matchmaking
Suriname (19 juni tot en met 23 juni 2017) voor de sectoren Agro/Food, Tuinbouw, Landbouw en Veeteelt

Surinaamse ondernemers en instellingen blijken vooral behoefte te hebben aan samenwerking met Nederlandse bedrijven op het gebied van Agro/Food, Tuinbouw, Landbouw en Veeteelt. Maar ook in andere sectoren zijn er kansen!

Van 19 juni tot en met 23 juni 2017 organiseert VNS (Stichting Vriendschapsbanden Nederland-Suriname) samen met ITIC-Global een handelsmissie met matchmaking naar Suriname. Deze reis is bestemd voor bedrijven die werkzaam zijn in de sectoren Agro/Food, Tuinbouw, Landbouw en Veeteelt, die overwegen om een onderneming in Suriname te starten c.q. werkzaamheden naar Suriname uit te besteden, of die zich ter plaatse in Suriname willen oriënteren. Er zijn mogelijkheden om zaken te doen met de lokale organisaties en ondernemers uit Suriname.

Een voordeel van een persoonlijk bezoek aan Suriname is dat de deelnemers een goed beeld van dit land zullen krijgen. Deelnemers worden immers ter plaatse geïnformeerd over de mogelijkheden. Verder zullen de deelnemers een beeld van Suriname als potentiële afzetmarkt krijgen. Er zullen interessante gesprekken plaatsvinden met Surinaamse ondernemers en invloedrijke personen in Suriname.

Het programma stelt u in staat:

  • in contact te komen met Surinaamse overheden en counterparts (matchmaking)
  • meer inzicht te krijgen in de mogelijkheden Surinaamse markt
  • de specifieke situatie in de bezochte regio’s beter te leren kennen
  • bedrijfsbezoeken bij te wonen

Er wordt met elke deelnemer een afspraak gemaakt om te inventariseren welke wensen er zijn betreffende matchmaking. VNS heeft een uitgebreid en goed netwerk in Suriname.  Om een goed beeld van Suriname te krijgen, zullen er besprekingen plaatsvinden met ondernemers, die in Suriname wonen en ondernemen of werken. De deskundigen (eigenaren van bedrijven en directeuren en managers van bedrijven en organisaties) zullen in gesprek treden met de deelnemers. Tijdens deze handelsmissie komen de deelnemers in contact met het netwerk van VNS.

De bijdrage om mee te doen met deze handelsmissie is € 1.795, – exclusief 21% BTW en exclusief reis-, verblijfs- en toeristenkaartkosten.

Op de website www.internationaalondernemen.nl staat de handelsmissie van VNS/ITIC-Global vermeld en U kunt een missievoucher voor deze handelsmissie bij RVO aanvragen, waarmee u 50% van de deelnamekosten tot een maximum van € 1.500 kunt terugkrijgen van de overheid.

In het kort

Wat:
Company Fact finding & Matchmaking werksessies in Suriname

Waar:
Paramaribo

Wanneer:
19 juni t/m 23 juni 2017

Voor wie:
Bedrijven uit de sectoren van Agro/Food, Tuinbouw, Landbouw en Veeteelt

Georganiseerd door:

Stichting Vriendschapsbanden Nederland-Suriname (VNS) en het International Trade & Investment Center (ITIC-Global), geleid door de voorzitter van ITIC, Dr. Jan Siemons, voormalig directeur NCH

Uitgevoerd door:

ITIC-Global, Amsterdam

Aanmelden:
Aanmelden vóór 1 februari 2017 via het aanmeldingsformulier.

Kosten:
€ 1.795,00 voor een 5-daags programma, 4-6 matchmaking meetings per ondernemer en de meeste transfers van en naar de luchthaven en transfers tussen hotel en beurs indien als groep gereisd wordt.

Alle bedragen zijn exclusief 21% BTW.

Reis- en verblijfskosten, toeristenkaartkosten (a €25,-), verzekering en overige persoonlijke kosten zijn voor eigen rekening. Het ITIC Global heeft gunstige voorwaarden afgesproken voor de hotelovernachtingen in Suriname.  Een separaat reis- en verblijfsarrangement wordt aangeboden voor €1395,- per persoon.

Contact:

De project managers van deze missie zijn:
dhr. Maurice Groenteman (0650 620 528)
mevr. Sanne van der Vlies
mevr. Kayleigh Bergman

Voorwaarden:
ITIC-GLOBAL behoudt zich het recht voor om deelnemers te selecteren. De handelsmissie gaat door bij een minimum aantal van 12 deelnemers.

 Missievouchers – Vouchers Collectieve Activiteiten SIB

  • Geldt voor ‘startende’ exporteurs die een (nieuwe) buitenlandse markt willen verkennen.
  • U krijgt met een missievoucher een financiële tegemoetkoming van 50% van de deelnameprijs die de organisator u in rekening brengt tot maximaal € 1.500 (exclusief btw) voor deelname aan een collectieve beursinzending of handelsmissie. De reis- en verblijfskosten zijn voor uw eigen rekening.